Menu
Menu

Kisakuvien taustaa, Kruunupäät

kruunupäät

Tämä kuva on ollut suunnitteilla jo jonkun aikaa. Suunnitelma on kylläkin muuttunut  moneen kertaan. Aluksi minulla oli hakusessa täytetty korppi jota ”villi”ihminen pitää kädessään. Korppia ei sitten niin mistään. Olen aikaisemminkin hakenut korppia kuvauksiin (täytettyä siis) muttei ole ollut onnea. Korppia etsiessä löytyi varis ja ajattelin josko siitä saisi jotain. Samalta immeseltä löytyikin saksanhirvi josta innostuin heti jotta siitä saadaan huima!

Sopiva malli minulla oli ollut kiikarissa tähän projektiin jo vaikka kuinka kauan, sitten alkoikin vaatteiden ja muiden asusteiden metsästys. Halusin ehdottomasti mallille jonkin hienon päähineen mikä ei ollutkaan mikään helppo homma löytää. Etsin kirpputoreilta, pukuvuokraamosta, kaupoista. Koska ei tullut toivottua tulosta, päätin tehdä ”hatun” itse, saanpahan ainakin tarpeeksi villin. Pinterestin vimmaista selailua ja totesin että rautalankaa ja risuja, niistä on hirvenkesyttäjän kruunu tehty. Ja tulikin meinaan aika hieno! Vaatteita etsin kanssa kuumeisesti ja lopulta käyttöön tuli mallin äidin varastoista löytynyt mainio ”puuhka”, joka sopi kuvaan kuin nenä päähän.

Luotto meikaajana ja kampaajana minulla on olut jo pitkän aikaa OMA kauneuskeskuksesta Wilhelmiina. Hän tajuaa minun välillä hieman epämääräiset ohjeeni ja saa heti langanpäästä kiinni. Ja aina jotenkin onnistuu vielä ylittää odotukseni. Erityiskiitokset siis Wilkulle joka on ollut minun omissa projekteissani mukana jo monta kertaa.

Myös kuvausta olin  suunnitellut ennen h-hetkeä. Hirven asettelussa meni hetki, meinasi kaveri vähän vikuroida ja päätin ripustaa sen sarvista jalustaan. Halusin että malli ja hirvi ovat kuitenkin heti siinä asennossa kuin lopullisessa kuvassa, eikä kuvata niitä erikseen. Hirvenpää aikalailla saneli rajausta, tyyppiä kun ei ollut kuin se pää ja kaula. Halusin että malli pitää hirvestä kiinni, on kuin olisi kesyttänyt tämän ja jonkinlainen yhteys pitäisi olla. Muutamia versioita tehtiin kuinka se oikein hyvä olisi.

Valot tiesin kuinka haluan, muutamia variaatioita kokeilin kunnes pääsin siihen lopputulemaan mitä oli suunnitellutkin. Annika oli mallina huippu ja homma meni purkkii loistavasti.

Jälkikäsittelyssä lisäilin pilviä ja lumisadetta taustalle. Ajatus oli ensin lumista maisemaa, muttei arkistoistani löytynyt oikein sopivaa eikä koko talvena ollut lunta jotta olisi päässyt kuvaamaan sopivaa taustaa. Itse en ole mitenkään innostunut tekemään kuvia palasista vaan haluaisin aina kuvata kuvan mahdollisimman valmiiksi. Toki muuttelen sävyjä ja kontrasteja yms, mutta muuten yritän tehdä kuvaustilanteessa kaiken mahdollisen jotta koneellä käytetty aika jäisi mahdollisimman vähäiseksi. Tässä tapauksessa en kuitenkaan halunnut viedä malli ulos palelemaan.

Tässä kuvassa olikin todella paljon etukäteissuunnittelua ja aikaa vievää järjestelyä. Malli, täytetyt elukat, vaatteet, päähineet, meikit. Ja tottakai vielä itse kuvan suunnittelu, kuinka valot, millainen rajaus, sommittelu, sävyt. Siinä oli taas levottomia öitä kun tietokoneeni raksutti koko ajan kunnes kaikki palaset oli kohdillaan. Mutta valmista tuli ja sain taas nukkua rauhassa muutaman yön…

 

blogikollaasi

 

Jatka lukemista ...

Ruutuja Ruutuja muotokuvanäyttely

faceetu

Ruutuja Ruutuja muotokuvanäyttely avattiin 30.10 Puuvillan Kauppakeskuksessa. Näyttely on yhteisnäyttely kollegani Johanna Uusitalon kanssa ja se on esillä kauppakeskuksen Ateljeessa 30.11 saakka.

Näyttelyä alettiin pohtimaan aikoja sitten. Olemme tutustuneet Johannan Uusitalon kanssa ammatin kautta ja olemme molemmat kouluttautuneet Tampereella Visuaaliviestinnän Instituutissa. Matkan varrella meistä on tullut tietoa ja taitoa jakavia kollegoita sekä hyviä ystäviä. On mahtavaa kun lähellä on kuvaaja jonka kanssa voi tehdä yhteistyötä ja uskon että se on antanut molemmille paljon. En edes muista kumman idea näyttely oli, mutta molemmat oli heti sitä mieltä että loistava ajatus!

Muotokuvia on usein esillä vain muotokuvaajien nettisivuilla ja näyteikkunoissa. Halusimme näyttää millaisia muotokuvia voidaan tehdä ja millaisia kuvia haluamme tehdä. Näyttelykuvani ovat sellaisia jotka ovat suunniteltu etukäteen: vaatteet, miljööt, vuorokaudenaika, tunnelma…. Toisissa olen saanut päättää melkein kaikesta, toisissa on mallin kanssa suunniteltu lopputulosta yhdessä. Välillä suunnitelmaa on olosuhteiden tai muiden seikkojen takia pitänyt vaihtaa, toisissa suunnitelmat ovat toteutuneet aivan kuten ne ovat alusta alkaen mietitty. Elina Wallinin kuva Harhakuva? on sellainen jossa suunnitelma ja itse toteutus ovat yksi yhteen. Elina onkin tehnyt oman blogin kuvattavan näkökulmasta. Se kannattaa käydä lukemassa.

Näyttelykuvien koostaminen alkoi hyvissä ajoin. Aloitin muutamasta vanhasta kuvasta jotka halusin mukaan. Niiden lisäksi tein muutamia kuvia näyttelyä varten ja osa tuli asiakastöinä mukaan. Sitten niitä piti pyöritellä ja ihmetellä, välillä joku kuva hylättiin ja taas otettiin mukaan. Päätin tehdä kuvapareja ja jotkut kuvat joutuivat siksi jäämään pois ja joillekkin piti tehdä ”kavereita”. Loppujen lopuksi tuli armoton kiire… Miksiköhän se menee aina niin? Jos ei olisi sitä kuuluisaa ”viime hetkeä”, en saisi ikinä mitään valmiiksi.

Monta muutakin asiaa piti miettiä. Mistä kuvat, mikä paperi, minkä kokoisia, mistä pohjustus, mikä järjestys, miten ripustus… Mitattiin näyttelytilaa, mietitiin kuinka monta kuvaa, minkä kokoisia, ketä kutsutaan avajaisiin, etsitään osoitteet, painetaan kutsut ja pistetään ne maailmalle. Sitten tuli pikku muutos vielä… Saimmekin upean tilaisuuden järjestää näyttely juuri avattavassa Puuvillan Kauppakeskuksessa. Vaikka alkuperäinen paikka Generaattorisali onkin hieno ja tunnelmallinen, oli uusi Ateljee niin hieno mahdollisuus että otimme sen ilolla vastaan. Avajaiskutsut piti laittaa uusiksi mutta se kyllä kannatti!

Nyt näyttely on saatu onnellisesti avattua, iso kumarrus kaikille jotka ovat olleet auttamassa. Kiitokset avajaisissa olleille ja kaikille jotka käyvät katsomassa näyttelyn.

Kiitos myös Johanna Uusitalo, yhteistyössä on voimaa!!!

https://www.facebook.com/ruutujaruutuja

6159

 

Jatka lukemista ...

Beauty / Glamourkuvaus

9237

Minusta on ollut hienoa kuvata kuluneena vuotena syntymäpäivän juhlijoita, polttarisankareita ja naisia jotka ovat tulleet kuvaan ihan muuten vaan. Tälläiselle glamour/beauty kuvaukselle onkin ollut mukavasti kysyntää.

Mitä tämä beauty/glamour kuvaus siis on? Kuvaus voidaan tehdä studiolla tai miljöössä. Vaatetus voi olla kaikkea iltapuvun ja alusvaatteiden välillä. Kuvien tyyli voi ollaa hempeämpää tai rokimpaa, runsaampaa tai simppeliä. Kaikki alkaa siis kuvattavan toiveesta millaisia kuvia tehdään, tai sitä voidaan pohtia yhdessä. Etukäteen suunnitellaan mitä lähdetään hakemaan ja kun tyyli on suunniteltu, kuvattava pääsee halutessaan ammattilaiselle kaunistautumaan. Kun ammattilainen laittaa meikin ja hiukset, kuvattava voi vaan nauttia olostaan. Sitten ollaan valmiita kuvaukseen.

Hyviä syitä tulla kuvaukseen on vaikka kuinka. Kuvaus on hieno lahjaidea äidille, vaimolle, syntymäpäiväsankarille. Tai jos tarvitset itsestäsi kuvia annettavaksi lahjaksi poikaystävälle, kumppanille, sulhaselle, tai ihan itselle omaksi iloksi. Kuvaukseen voi tulla myös ystävien kanssa. Polttariporukka, pikkujoulut tai hemmotteluhetki kaverusten kesken. Ja tietenkin kannattaa jatkaa iltaa kuvauksen jälkeen, olethan kaunistaunut viimeisen päälle!

Aika usein ihmiset ajattelevat ettei heistä saa hyvä kuvaa. Kameran eteen tulo jännittää ja pelottaa. Kun kuvaus on suunniteltu, asiantuntija laittanut hiukset ja meikit ja ammattilainen kameran takana, niin varmasti saadaan kuvat joissa näytät upealta.

Tässä muutama mallikuva siitä mitä kuvaus voisi olla. Sain pari rohkeaa mallia joista otettiin kuvat ennen ja jälkeen. Ennen kuvassa mallit ovat meikittömiä ilman kuvaajan mallin ohjausta ja valaisua. Ja millaisia kaunottaria heistä sitten kuoriutuikaan!  Kiitos vielä malleille heittäytymisestä!

Yhteistyökumppaneina ovat Kauneuskeskus Oma, Wilhelmiina Rantanen sekä Hiustudio Luxe. He ovat tehneet myös näiden kuvien ”muodon muutokset”. Kiitokset myös heille upeista stailauksista, ilman heitä tulos ei olisi tälläinen.

Myös heiltä voi kysyä lisää autamme kiinnostuneita mielellämme!

 

Meikki ja stailaus:Kauneskeskus Oma, Wilhelmiina.    Malli: Marjukka

Untitled-1

Meikki ja stailaus:Hiusstudio Luxe, Carita.    Malli: Noora

2p

 

Jatka lukemista ...

Uusi studio

3214

Studioni on muuttanut ja otan asiakkaat jo vastaan uusissa tiloissa. Osoite ei kylläkään muuttunut, sisäänkäynti vain vaihtui viereiseen oveen ja toiseen kerrokseen.

Siitä on jo hetki, kun kuulin että nämä tilat vapautuvat. Kun ensimmäisen kerran avasin oven oli heti selvää että tämä on minun! Avaruutta ja valoisuutta, vanhat ikkunat molemminpuolin, katosta roikkuvat vanhat valaisimet…. Olin niin myyty.

Viikkojen piinaavan odottelun jälkeen sain avaimet ja siitä alkoikin tilan suunnittelu. Muutama ilta siinä vierähti maalatessa ja puunatessa. Pelkäsin katseen jäävän lopullisesti yläviistoon, sen verran oli niskat jumissa seiniä maalatessani. Korkeutta kun piisaa. Vielä lattian vaihtoa, väliseiniä ja lisää maalausta. Ja hyvä tuli! Kesäkuun lopussa tavarat kannettiin uusiin uljaisiin tiloihin ja lähes samantien viimeisteltiin kuvauskuntoon.

Sen lisäksi että kuvaustila on nyt tuplasti isompi, sain myös toimiston, aulan ja asiakkaille oman pukeutumistilan. Puhumattakaan hienosta luonnonvalosta.

Nyt saan nautiskella töissä olosta!

 

ensin remppaaremonttisitten muuttoaNäyttökuva 2014-7-8 kello 13.48.05
 
ja valmista tuli.
321532193220

 

Jatka lukemista ...

Ylioppilaat ja valmistuneet

ylioppillaita2

 Ylioppilaiden ja muiden valmistuvien juhlapäivä lähestyy. Tämä tärkeä hetki kannattaa ikuistaa valokuvin. Kuvaus voidaan tehdä studiolla tai miljöössä, tai vaikka molemmissa jos kuvausmiljööksi valitaan studion ympäristö. Perinteisten kuvien lisäksi voidaan tehdä juuri niin persoonallisia otoksia kuin haluat. Kerro toiveesi niin suunnitellaan lisää.

Muista varata kuvaus ajoissa koska kalenteri täyttyy huimaa vauhtia!

 

Jatka lukemista ...

Omat projektit

sivi2

Välillä on hauska tehdä kuvia vain itselleen. Joko harjoitus mielessä tai uusien portfolio kuvien saamiseksi. Saan tehdä kuten haluan; valita mallin, stailin sekä miljöön ja lopputuloksesta voin syyttää vain ja ainoastaan itseäni. 

Omissa projekteissa voin harjoitella teknisiä asioita, mitä ei voi tehdä asiakkaan maksaessa. Voin tehdä erilaisia kuvia joita käyttää nettisivuilla, portfoliossa tai näyttelyssä. Voin tehdä mitä tahansa älyttömyyksiä, vaan koska se on niin hauskaa ja motivoi ajattelemaan uusia asioita myös maksavan asiakkaan kuviin.

Näitä juttuja pitäisi vaan tehdä huomattavasti useammin. Aina päätän löytää aikaa myös omille kuvauksille, mutta usein kun kiire iskee päälle, huomaan kumittavani ne kalenterista. Omalle ammatilliselle kehittymiselle kun pitäisi varata aikaa. Omien kuvausten lisäksi esim. kurssit, kilpailut, kollegojen tapaaminen, näyttelyiden katsominen yms. ovat tärkeitä asioita, eikä niitä olisi varaa poistella kalenterista.

Kuvasin alkuvuodesta muutaman oman kuvauksen, ja tässä esimerkkinä upea ja urhea Sivi. Kuvat otettiin kylmissä tiloissa Puuvillatehtaalla ja tietenkin juuri sillon pakkanen paukkui kireänä. Olimme varustautunut vilteillä ja villasukilla jotta välillä pääsisi lämmittelemään, mutta päättäväisesti Sivi poseerasi. Pakko nostaa hattua, tässä tapauksessa silinteri hattua! Kiitos Siville vielä!

 

sivi1

behind-the-scenes…..

sivi3

Jatka lukemista ...

Vuosikilpailu 2014

hurraa!

Taas on käyty vuoden muotokuvaajakilpailu. Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n järjestämä kilpailu käytiin 1-2.3 Tampereella, ja voittaja paljastettiin tänään Kuva&Kamera-messuilla Helsingissä.

Vuosikilpailun päätuomarina toimi Kimmo Torkkeli (Vuoden Muotokuvaaja 1990, SVLM) ja muut tuomariston jäsenet olivat Liisa Karling (SAVM), Antti Karppinen (Vuoden Muotokuvaaja 2013), Mikaela Löfroth (Vuoden Muotokuvaaja 2011) sekä Mikko Säteri, Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoton toiminnanjohtaja. Jury pisteytti taas melkoisen määrän kuvia antaen samalla niistä osallistujille arvokasta kommenttia.

Kisaan voi osallistua eri sarjoihin, joista jokaisesta sarjasta palkitaan parhaat kuvat. Kokonaiskilpailuun osallistuvien tulee kilpailla viidellä kuvalla kolmessa eri sarjassa. Näiden pisteiden perusteella valitaan kuusi kuvaajaa loppukilpailuun joiden kuvat arvioidaan vielä erikseen.

Tämän vuoden kokonaiskilpalun voittaja,Vuoden Muotokuvaaja on Sami Reivinen Studio Klikistä Tampereelta. Onnea Sami !

Myös omat kuvani saivat tunnustusta. Ryhmäkuvasarjan hopea ja valmistujaiskuvasarjassa kunniamaininta.

Ryhmäkuva on sukukuva joka on otettu Kallossa. Tätä iloista joukkoa olikin mahtava kuvata! Sääkin suosi, vaikka pitkään näytti pahalta. Ajaessani kuvauspaikalle satoi koko matkan, mutta Yyterin jälkeen sade loppui kuin tilauksesta. Läheltä piti, mutta päästiin kuvaamaan ja lopputulos on hieno!

Valmistujaiskuvassa ihastuttaa viime vuoden ylioppilas Klaudia. Hänestä oli paljon hyviä kuvia, tämä luonnonvalossa studiolla otettu kuva oli ehdoton suosikkini.

Lisää juttuja ja palkittuja kuvia Suomen Ammttikuvaajien sivuilta.

haaveilija

Jatka lukemista ...

Perhekuvaus

netti6

Perhekuvia on otettu ilahduttavan paljon viime vuosina. Usein perheet ikuistavat yhteiset kuvat esimerkiksi yksivuotiskuvauksen yhteydessä. Tämä onkin hieno tapa saada kuvat koko perheestä, kun kotikuvissa usein jompikumpi vanhemmista on kameran takana.

Jos kuitenkin haluaa jotain hieman erilaista ja laajemman version perhekuvauksesta, kannattaa kuvaus tehdä erikseen. Näin perheen pienimmätkin (ja isät …) jaksavat useamman version ja kuvaus voidaan tehdä vaikka ulkona.

Kuvasin syksyllä perheen ulkona heidän kotonaan. Tämä perhe onkin tullut minulle tutuksi vuosien mittaan ja minulla on ollut ilo kuvata tätä kasvavaa perhettä häistä lähtien. Kun puhe tuli perhekuvauksesta ehdotin, että otettaisiin kuvat ulkona. Ja sehän sopi.

Sää oli vilpoinen mutta se ei tahtia haitannut. Kerran lämmiteltiin sisällä, ja taas ulos jatkamaan. Kaikki oli innolla mukana ja hauskaa tuntui olevan kaikilla. Kiitokset vielä koko jengille!

 

Millaiset perhekuvat sinä haluaisit?

nettiin1netti2netti4nettiin5netti3

Jatka lukemista ...

Joulu

8415netti

Vuosi lähestyy loppuaan. Joulu on tuossa tuokiossa vaikkei ulos katsoessa sitä oikein uskoisi. Jotenkin se joulu tulee joka vuosi yhtä yllättäen ja itselläni jouluvalmistelut tuppaavat jäädä viime tippaan. Epänaisellisena piirteenäni on shoppailun vaikeus, joten joululahjaostokset ruuhkassa eivät ole vahvinta lajiani. Jospa jonain vuonna oppisin tekemään jotain ajoissa. Olisikohan se hyvä uudenvuodenlupaus?

Vielä viimeiset tilaukset kun saadaan asiakkaille niin tämä vuosi on töiden puolesta valmis. Joulun tilaukset ovat aina se vuoden loppurypistys, jonka jälkeen onkin ihana saada pieni hengähdystauko. Sitten ei muuta kuin seuraavan vuoden haasteisiin kiinni. Ensivuotta onkin jo suunniteltu ja kalenterikin alkaa täyttymään mukavasti. Erilaisia projekteja on tiedossa, niistä lisää kun päästään sinne saakka. Paketoidaan ensin tämä vuosi.

Kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta ja rauhallista joulunaikaa!

Lomailen 21.12.13-2.1.14

-Johanna-

Jatka lukemista ...

Pari sanaa hääkuvauksesta

29netti

Ensi kesän juhlien suunnittelu on käynnissä. Muutama asia kannattaa ottaa huomioon hääkuvausta ajatellen.

Suosittelen kuvauksen tekemistä muuna päivänä kuin juhlapäivänä. Yksi vaihtoehto on esim.koekampaus / meikkipäivä. Jos kuvaan tuleminen on muutenkin jännää, juhlapäivän kiire ja jännitys eivät tee kuvausta yhtään helpommaksi. Usein myös kuvaaja operoi minuuttiaikataululla, eikä siinä aikataulussa ole pelivaraa.

Arkipäivän iloja on se, että voidaan kuvata mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Illalla valo on kauniimpi kuin keskipäivällä, tunnelmaa kuviin saadaan ihan eri tavalla. Kuvaus voidaan tehdä myös juhlien jälkeen, varsinkin jos haluat jotain erilaista. Kun ei tarvitse niin varoa vaatteiden likaantumista, voidaan maata rannalla, sipsutella paljain varpain tai vaikka kastautua meressä…

Ja kun kuvaus on tehty muuna päivänä, jää varsinaisena päivänä enemmän aikaa keskittyä olennaiseen, eli juhlimiseen!

Ensi vuonna arkena kuvaan tulevat saavat paitsi pidemmän kuvausajan, rennomman kuvauksen, myös 90€ halvemman hinnan. Kannattaa siis pohtia, voisiko kuvaus onnistua muuna kuin juhlapäivänä.

Jatka lukemista ...