Menu
Menu

Blog

Kisakuvien taustaa, Kruunupäät

kruunupäät

Tämä kuva on ollut suunnitteilla jo jonkun aikaa. Suunnitelma on kylläkin muuttunut  moneen kertaan. Aluksi minulla oli hakusessa täytetty korppi jota ”villi”ihminen pitää kädessään. Korppia ei sitten niin mistään. Olen aikaisemminkin hakenut korppia kuvauksiin (täytettyä siis) muttei ole ollut onnea. Korppia etsiessä löytyi varis ja ajattelin josko siitä saisi jotain. Samalta immeseltä löytyikin saksanhirvi josta innostuin heti jotta siitä saadaan huima!

Sopiva malli minulla oli ollut kiikarissa tähän projektiin jo vaikka kuinka kauan, sitten alkoikin vaatteiden ja muiden asusteiden metsästys. Halusin ehdottomasti mallille jonkin hienon päähineen mikä ei ollutkaan mikään helppo homma löytää. Etsin kirpputoreilta, pukuvuokraamosta, kaupoista. Koska ei tullut toivottua tulosta, päätin tehdä ”hatun” itse, saanpahan ainakin tarpeeksi villin. Pinterestin vimmaista selailua ja totesin että rautalankaa ja risuja, niistä on hirvenkesyttäjän kruunu tehty. Ja tulikin meinaan aika hieno! Vaatteita etsin kanssa kuumeisesti ja lopulta käyttöön tuli mallin äidin varastoista löytynyt mainio ”puuhka”, joka sopi kuvaan kuin nenä päähän.

Luotto meikaajana ja kampaajana minulla on olut jo pitkän aikaa OMA kauneuskeskuksesta Wilhelmiina. Hän tajuaa minun välillä hieman epämääräiset ohjeeni ja saa heti langanpäästä kiinni. Ja aina jotenkin onnistuu vielä ylittää odotukseni. Erityiskiitokset siis Wilkulle joka on ollut minun omissa projekteissani mukana jo monta kertaa.

Myös kuvausta olin  suunnitellut ennen h-hetkeä. Hirven asettelussa meni hetki, meinasi kaveri vähän vikuroida ja päätin ripustaa sen sarvista jalustaan. Halusin että malli ja hirvi ovat kuitenkin heti siinä asennossa kuin lopullisessa kuvassa, eikä kuvata niitä erikseen. Hirvenpää aikalailla saneli rajausta, tyyppiä kun ei ollut kuin se pää ja kaula. Halusin että malli pitää hirvestä kiinni, on kuin olisi kesyttänyt tämän ja jonkinlainen yhteys pitäisi olla. Muutamia versioita tehtiin kuinka se oikein hyvä olisi.

Valot tiesin kuinka haluan, muutamia variaatioita kokeilin kunnes pääsin siihen lopputulemaan mitä oli suunnitellutkin. Annika oli mallina huippu ja homma meni purkkii loistavasti.

Jälkikäsittelyssä lisäilin pilviä ja lumisadetta taustalle. Ajatus oli ensin lumista maisemaa, muttei arkistoistani löytynyt oikein sopivaa eikä koko talvena ollut lunta jotta olisi päässyt kuvaamaan sopivaa taustaa. Itse en ole mitenkään innostunut tekemään kuvia palasista vaan haluaisin aina kuvata kuvan mahdollisimman valmiiksi. Toki muuttelen sävyjä ja kontrasteja yms, mutta muuten yritän tehdä kuvaustilanteessa kaiken mahdollisen jotta koneellä käytetty aika jäisi mahdollisimman vähäiseksi. Tässä tapauksessa en kuitenkaan halunnut viedä malli ulos palelemaan.

Tässä kuvassa olikin todella paljon etukäteissuunnittelua ja aikaa vievää järjestelyä. Malli, täytetyt elukat, vaatteet, päähineet, meikit. Ja tottakai vielä itse kuvan suunnittelu, kuinka valot, millainen rajaus, sommittelu, sävyt. Siinä oli taas levottomia öitä kun tietokoneeni raksutti koko ajan kunnes kaikki palaset oli kohdillaan. Mutta valmista tuli ja sain taas nukkua rauhassa muutaman yön…

 

blogikollaasi

 

Takaisin blogiin
Back to Blog