Menu
Menu

Blog

Ruutuja Ruutuja muotokuvanäyttely

faceetu

Ruutuja Ruutuja muotokuvanäyttely avattiin 30.10 Puuvillan Kauppakeskuksessa. Näyttely on yhteisnäyttely kollegani Johanna Uusitalon kanssa ja se on esillä kauppakeskuksen Ateljeessa 30.11 saakka.

Näyttelyä alettiin pohtimaan aikoja sitten. Olemme tutustuneet Johannan Uusitalon kanssa ammatin kautta ja olemme molemmat kouluttautuneet Tampereella Visuaaliviestinnän Instituutissa. Matkan varrella meistä on tullut tietoa ja taitoa jakavia kollegoita sekä hyviä ystäviä. On mahtavaa kun lähellä on kuvaaja jonka kanssa voi tehdä yhteistyötä ja uskon että se on antanut molemmille paljon. En edes muista kumman idea näyttely oli, mutta molemmat oli heti sitä mieltä että loistava ajatus!

Muotokuvia on usein esillä vain muotokuvaajien nettisivuilla ja näyteikkunoissa. Halusimme näyttää millaisia muotokuvia voidaan tehdä ja millaisia kuvia haluamme tehdä. Näyttelykuvani ovat sellaisia jotka ovat suunniteltu etukäteen: vaatteet, miljööt, vuorokaudenaika, tunnelma…. Toisissa olen saanut päättää melkein kaikesta, toisissa on mallin kanssa suunniteltu lopputulosta yhdessä. Välillä suunnitelmaa on olosuhteiden tai muiden seikkojen takia pitänyt vaihtaa, toisissa suunnitelmat ovat toteutuneet aivan kuten ne ovat alusta alkaen mietitty. Elina Wallinin kuva Harhakuva? on sellainen jossa suunnitelma ja itse toteutus ovat yksi yhteen. Elina onkin tehnyt oman blogin kuvattavan näkökulmasta. Se kannattaa käydä lukemassa.

Näyttelykuvien koostaminen alkoi hyvissä ajoin. Aloitin muutamasta vanhasta kuvasta jotka halusin mukaan. Niiden lisäksi tein muutamia kuvia näyttelyä varten ja osa tuli asiakastöinä mukaan. Sitten niitä piti pyöritellä ja ihmetellä, välillä joku kuva hylättiin ja taas otettiin mukaan. Päätin tehdä kuvapareja ja jotkut kuvat joutuivat siksi jäämään pois ja joillekkin piti tehdä ”kavereita”. Loppujen lopuksi tuli armoton kiire… Miksiköhän se menee aina niin? Jos ei olisi sitä kuuluisaa ”viime hetkeä”, en saisi ikinä mitään valmiiksi.

Monta muutakin asiaa piti miettiä. Mistä kuvat, mikä paperi, minkä kokoisia, mistä pohjustus, mikä järjestys, miten ripustus… Mitattiin näyttelytilaa, mietitiin kuinka monta kuvaa, minkä kokoisia, ketä kutsutaan avajaisiin, etsitään osoitteet, painetaan kutsut ja pistetään ne maailmalle. Sitten tuli pikku muutos vielä… Saimmekin upean tilaisuuden järjestää näyttely juuri avattavassa Puuvillan Kauppakeskuksessa. Vaikka alkuperäinen paikka Generaattorisali onkin hieno ja tunnelmallinen, oli uusi Ateljee niin hieno mahdollisuus että otimme sen ilolla vastaan. Avajaiskutsut piti laittaa uusiksi mutta se kyllä kannatti!

Nyt näyttely on saatu onnellisesti avattua, iso kumarrus kaikille jotka ovat olleet auttamassa. Kiitokset avajaisissa olleille ja kaikille jotka käyvät katsomassa näyttelyn.

Kiitos myös Johanna Uusitalo, yhteistyössä on voimaa!!!

https://www.facebook.com/ruutujaruutuja

6159

 

Takaisin blogiin
Back to Blog